06 12 77 44 45      info@lightworker-academy.nl  

LIGHTWORKER ACADEMY
Lichtwerkers gezocht m/v

In gesprek met Irene Verweij..

Irene Verweij (50) heeft zich van jongs af aan bezig gehouden met de vraag waar het leven over gaat en wat de zin ervan is.

Irene: ‘Al zolang ik mij kan herinneren heeft het leven mij gefascineerd. Regelmatig had ik in mijn jeugd heldere momenten, waarin ik als het ware van een afstandje vol verbazing naar de werkelijkheid om mij heen keek. Ik had toen nog geen woorden voor deze momenten, ik wist alleen maar dat de anderen om mij heen dit niet zo ervaarden. Op zevenjarige leeftijd droomde ik over mijn toekomstige levens op aarde. Toen ik in paniek naar mijn ouders ging, trachtten zij mij gerust te stellen. Na de dood ga je naar de hemel. Hoewel ik nog in Sinterklaas geloofde, wist ik heel zeker dat dit niet het geval was.’
Opgroeiende in een 'doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg-gezin', voelde ze zich anders zonder dat ze dit kon benoemen. Pas veel later begreep ze dat 'de lange tenen' die ze scheen te hebben, eigenlijk stonden voor gevoeligheid. Dat ze van 'die lange tenen' later zelfs haar werk zou maken, wist ze toen nog niet.

Haar verlangen om het leven te willen begrijpen, bracht haar naar de Universiteit van Amsterdam waar ze deeltijd een paar jaar filosofie studeerde. Hoewel filosofie haar fascineerde, merkte ze dat ze in al dat denken, het voelen sterk miste. Ze besloot een ander pad in te slaan. Haar reis ging verder naar de opleiding van het ITIP (instituut voor toegepaste integrale psychologie) waar ze weer leerde om van binnenuit te voelen en het denken meer los te laten. Vanuit daar leidde het pad naar de Academie van Menswetenschappen, waar ze haar opleiding tot psychosociaal therapeut volgde.

Velen jaren van trainingen en retraites op het gebied van spiritualiteit en psychologie volgden. Het geeft haar een brede, grondige en doorleefde basis van waaruit ze haar huidige werk voor de School van Lichtwerk kan doen.
Irene: ‘Hoewel ik tijdens workshops en trainingsdagen voor de School van Lichtwerk met een thema werk, laat ik me graag leiden door wat zich in het moment aandient. Deze twee decennia van trainingen die ik persoonlijk achter de rug heb, zijn hiervoor van onschatbare waarde.’

In Zuid Spanje heeft Irene veel trainingen van een week gegeven: van Innerlijke Ontdekkingsreizen, tot Stilte- en Zielenreizen.
Als zenleraar (opgeleid bij zen.nl) geeft ze met veel enthousiasme meditatielessen.
Irene: ‘Wat mij betreft is er een leven voor meditatie en er is een leven na meditatie. Onbeschrijfelijk wat meditatie mij heeft gebracht. Voor mij persoonlijk betekent het de overgang vanuit het denken naar het hart. En als het hart zich opent gaat alles stromen.’

Schrijven is een andere grote liefde van Irene. Momenteel is ze bezig met haar vijfde boek. Eerder verschenen al: 'Een cursus in Lichtwerk', 'Heldere Hemel', 'Liefde?' en 'Niets aan de hand.' Deze boeken zijn te koop in sommige boekhandels en bij Bol.com.

Irene werkte 14 jaar lang in een eigen psychologie praktijk voor individuele en relatietherapie in Amsterdam. Na zich al die jaren in problemen te hebben verdiept, ervaarde ze een sterk verlangen om met licht te gaan werken. De School voor Lichtwerk is niet meer dan een logisch gevolg dat opbloeide vanuit dat verlangen.
Irene: 'Het gaat er niet over voorbij te gaan aan problemen, maar er vanuit licht naar te kijken.'
De passie en het enthousiasme waarmee ze haar werk voor de School van Lichtwerk vormgeeft, is voelbaar. Deelnemers typeren haar als wijs, warm, liefdevol en betrokken. Een mooie combinatie tussen de aardse werkelijkheid en het spirituele. Geen vaag ‘gezweef’, integendeel, confronterende vragen en inzichten zijn aan de orde van de dag. Zonder duister is er immers geen licht.

Irene: ‘Uiteindelijk heb ik maar 1 groot verlangen en dat is dat wij mensen het leven voluit en in overgave durven te gaan leven. Dat we het lef hebben om alles te ervaren en tot de ontdekking komen wat een prachtige aardse reis we met z’n allen neerzetten.’


‘Irene heeft een liefdevolle en krachtige persoonlijkheid. Ik heb ongelofelijk veel van haar geleerd.’ (Simone, 29)


‘Irene is een mooi mens: liefdevol, licht en vol humor.’ (Bea, 55)

‘Op een betrokken en enthousiaste manier geeft Irene les. Ik ervaar haar als een oude wijze ziel.' (Roel, 45)