06 12 77 44 45      info@lightworker-academy.nl  

SCHOOL VOOR LICHTWERK
Lichtwerkers gezocht m/v

Jaartrainingen

De School voor Lichtwerk organiseert twee jaartrainingen en een 5 maanden training:

Jaartraining Lichtwerk (zowel in Nederland als in Zuid-Spanje, Canillas de Aceituno)
Voor iedereen die voelt dat het tijd geworden is om te gaan staan voor licht en liefde.

Verdiepingsjaar Lichtwerk
Voor iedereen die al wat langer en intensiever op het spirituele en psychologische pad loopt.
Voel je van binnenuit dat je er klaar voor bent om langzaam maar zeker te ontwaken uit ego?
Zijn non-dualiteit, eenheidsbewustzijn en verlichting begrippen voor je waardoor je hart sneller gaat kloppen?

Training 'Lichtwerk in relaties'
Vanaf januari 2021 zal er een half jaar training zijn 'Lichtwerk in Relaties'.
In deze vijfdaagse training laten we het licht schijnen op (liefdes)relaties. Wat gebeurt er in een relatie, waar gaat het nu eigenlijk allemaal over? Hoe sta je erin, welke themas's kom je tegen en wat kun je daarmee? Je ontdekt en ervaart het verschil tussen transpersoonlijke liefde en emotionele liefde. Ook onderzoek je hoe jij tegen de werkelijkheid aan kijkt in je relatie (met een ander of met je geliefde ) Voor iedereen die wil groeien op het pad van de liefde!
De training loopt van januari 2021 t/m juli 2021. Ook voor deze training is er 1 lesdag per maand
Wil je op de hoogte gehouden worden of je op de lijst geinteresseerden zetten?
Mail info@lightworker-academy.nl en verzeker je van een plekje!

JAARTRAINING LICHTWERK
In de Jaartraining Lichtwerk wordt iedere lesdag weer een nieuwe kant van het werken met licht geboden. Het is als het bestuderen van de verschillende kanten van een diamant. Als we alle kanten hebben onderzocht en ons eigen hebben gemaakt, kan hij in al zijn schoonheid volop schijnen.
Resoneert de term lichtwerker bij jou?
Voel jij ook het verlangen om - in welke vorm dan ook - de wereld tot een betere plaats te maken?
Heb je al aardig wat 'huiswerk'gedaan op psychologisch vlak?  Heb je bepaalde traumatische ervaringen uit je jeugd al (min of meer) verwerkt?
Durf je de diepte in te gaan en uit je comfortzone te komen?

Als je op al deze vragen ja kunt antwoorden, ben je van harte welkom bij de jaartraining Lichtwerk!

Programma inhoudelijk
Lesdag 1: introductie
We maken kennis met elkaar op een bijzondere manier. Wat is lichtwerk en welke oefeningen kunnen we dagelijks doen om meer licht door ons heen te laten schijnen?
Lesdag 2: voelen
Als lichtwerker is het heel belangrijk goed te voelen. Hoe op een rustige en veilige manier je gevoelens en emoties onder ogen te komen, staat deze dag centraal.
Lesdag 3: liefde
Deze dag staat in het thema van zelfliefde en liefde. We gaan ontdekken hoe je meer van jezelf kunt houden, waardoor je meer liefde kunt doorgeven. We gaan het hebben over zelfcompassie en compassie.
Lesdag 4: ego & ziel
Het contact met je ziel is van groot belang in het werken met licht. Op deze dag leer je onderscheid te maken tussen je ego en je ziel. We gaan oefenen om meer vanuit het zielsperspectief in het leven te staan.
Lesdag 5: zielenopdracht
Tijdens deze inspirerende dag ga je ontdekken wat jouw zielenopdracht in dit leven is. Je ontdekt hoe vergevorderd je hier al mee bent of waar je nog stappen te zetten hebt. Daarnaast krijg je aangereikt hoe jouw persoonlijkheid zingeving aan kan brengen in het dagelijkse (werkzame) leven.
Lesdag 6: intuitie
Wanneer we goed kunnen voelen, zullen we ook steeds intuitiever worden. Deze dag ga je verrast zijn over de grote ontwikkeling die jouw intuitie heeft doorgemaakt door middel van het lichtwerk wat je de afgelopen maanden hebt gedaan. Een mooie dag vol inspirerende oefeningen.
Lesdag 7: hogere dimensies
Tijdens deze lesdag maken we contact met de hogere dimensies, die jou op je aardse reis begeleiden. We doen oefeningen in contact te maken en onderzoeken hoe we dit contact in ons dagelijks leven kunnen integreren.
Lesdag 8: plan van aanpak
Vandaag onderzoeken we hoe we onze rol als lichtwerker concreet in de maatschappij willen gaan neerzetten. We wisselen ideeen uit en doen inspiratie op.
Lesdag 9: afronding
Op deze laatste dag samen evalueren en blikken we terug. Alle belangrijke inzichten en geleerde tools die je mee hebt gekregen de afgelopen 9 maanden, zul je op deze lesdag verzamelen. Van daaruit zal de basis ontstaan hoe jij persoonlijk Thuis op aarde wilt gaan creeeen. Door middel van een ritueel bekrachten we jouw intentie.

Resultaat
Na de jaartraining ben je in staat om je dagelijks leven en werk vanuit licht vorm te geven. Doordat er een diepere, liefdevolle laag in je aangesproken is, ervaar je een bedding vol licht in jezelf. Nieuwe dimensies ontvouwen zich. Hier vandaan zal jouw realiteit anders vorm krijgen. Welke vorm dat gaat zijn, is voor iedereen weer anders. Na de opleiding weet je aan welke levenslessen werkt in dit leven. Daaruit voortvloeiend kan jouw levensmissie ontstaan. Door de oefeningen zal het contact met jouw ziel versterken. Je komt thuis in jezelf.

De training is als een persoonlijk of professioneel ontwikkelingstraject te volgen.

Praktische informatie Jaartraining Lichtwerk 2019/2020

Lesdagen vrijdaggroep Jaartraining Lichtwerk in Nederland:
Vrijdag 4 september 2020, 2 oktober, 6 november, 11 december, 8 januari 2021, 5 februari, 5 maart, 2 april en 14 mei 2021

Lesdagen zaterdaggroep Jaartraining Lichtwerk in Nederland:
Zaterdag 5 september 2020, 3 oktober, 7 november, 12 december, 9 januari 2021, 6 februari, 6 maart, 3 april en 15 mei 2021

Lesdagen in Zuid-Spanje, in Canillas de Aceituno (regio Malaga/Torre del Mar):
Vrijdag 25 september 2020, 16 oktober, 20 november, zaterdag 2 januari 2021, vrijdag 26 februari, 26 maart, 23 apri en 28 mei 2021
Bij genoeg aanmeldingen van Nederlandstaligen zal de training in het Nederlands zijn. Zo niet, zal Engels de voertaal zijn.

De Jaartraining Lichtwerk duurt 9 maanden en er is 1 opleidingsdag in de maand. Een lesdag duurt van half 11 tot 16 uur.We werken in kleine goepen van maximaal 14 deelnemers. Hierdoor is er ruimte voor jouw eigen persoonlijke proces. Tussen de lesdagen door krijg je opdrachten om zelf mee te werken. Het is uiteraard geheel aan jou hoeveel tijd je hieraan besteed. De oefeningen kun je prima invoegen naast een fulltime baan of gezin. Omdat de locatie vlakbij het Nationaal Park de Kennemerduinen ligt, gaan we op sommige trainingsdagen - als het weer het toelaat - de natuur in.

De bijdrage voor de Jaartraining Lichtwerk bedraagt 1250 euro, inclusief 21% BTW. Het lesmateriaal is inbegrepen in de prijs. Heb je nog vragen of wil je eerst even persoonlijk kennis maken met Irene via een Skypegesprek? Mail: info@lightworker-academy.nl. Zie voor referenties onderaan deze pagina.

VERDIEPINGSJAAR LICHTWERK

Voor iedereen die het eerste jaar van de School voor Lichtwerk heeft gedaan, is het mogelijk deel te nemen aan het verdiepingsjaar Lichtwerk. Mocht je echter zowel spiritueel als psychologisch (!) al veel gedaan hebben, voel je dan vrij je ook aan te melden.

In de verdiepingstraining Lichtwerk leer je hoe je kunt thuiskomen in het Licht dat jij bent. Je herstelt de verbinding waardoor je gaat ervaren hoe liefdevol en vreugdevol je van binnenuit bent. De structuur in deze training is gebaseerd op de vijf initiaties die ieder mens op aarde heeft te doorlopen.
Je onderzoekt, ervaart en herkent de patronen van jouw ego. Je leert hoe je daaraan - in liefde en met respect - aan voorbij kunt gaan. Onderweg kom je ongetwijfeld ook je innerlijk kind(eren) tegen. Die sluit je weer liefdevol in je armen. Je geeft ze een veilige plek in jouw hart. Dat prachtige hart van jou opent zich gaandeweg steeds meer. Vanuit daar ontstaat er steeds meer ontspanning. Vanuit die openheid ga je glimpen opvangen van het grotere bewustzijn dat jij bent. Je wordt als het ware steeds wakkerder. Dat grotere bewustzijn brengt je in die laag van het leven waar van dualiteit geen sprake meer is. Je voelt van binnenuit dat we allemaal een zijn. Dat het doel van onze aardse reis is dit helemaal van binnenuit weer te herinneren en te doorleven.

Je bent heel ver weg geweest, al zoveel levens lang, nu is het tijd om weer Thuis te komen.

Is voor jou de tijd gekomen om wakker te worden uit de menselijke droom?
Heb jij psychologisch al veel doorleeft en doorgewerkt?  Heb je je traumatische levenservaringen doorleeft?
Ben je in staat om te visualiseren en te mediteren?
Durf je in alle eerlijkheid met jezelf de diepte in te gaan?

Als je antwoord op deze vragen ja is, ben je van harte welkom op de verdiepingstraining Lichtwerk.

De Verdiepingstraining Lichtwerk is gebaseerd op de spirituele psychologie en de psychologie van de non-dualiteit. Zelf-liefde en zelfacceptatie nemen een belangrijke plaats in. We besteden intensief aandacht aan de ontmanteling van het ego en de innerlijke criticus. We onderzoeken zelfbeeld, karakterstructuren, bewustzijnslagen, ego patronen en structuren.
Tijdens de verdiepingstraining mediteren we regelmatig om contact te maken met het eenheidsbewustzijn. In de lessen werken we met meditaties, visualisaties, (ademhaling)oefeningen, met voice dialogue, opstellingen en energiewerk. Je onderzoekt, analyseert en doorvoelt. Je opent je hart en werkt met zelfcompassie. Steeds weer kijk je in alle eerlijkheid naar jezelf. Omdat de locatie vlakbij de duinen is, zullen sommige lessen gedeeltelijk in de natuur plaatsvinden.

Als mens heb je een innerlijk levensdoel en een uiterlijk doel. Het innerlijke doel is voor ieder mens hetzelfde, namelijk ontwaken. Wanneer je ontwaakt, heb je je ego overstegen en verandert het perspectief dat je op het leven hebt volledig. Je ervaart van binnenuit jouw Licht en Goddelijkheid. Ontwaken is een proces en hier kun je zelf een aantal belangrijke stappen in zetten. Je ontwaakt overigens niet naar een andere dimensie. Nee, je ontwaakt in deze wereld en in dit lichaam. Verlichting vereist een wakkere geest en open hart. In plaats van gedomineerd te worden door de stem in je hoofd, ga je ervaren dat je het bewustzijn achter het denken en voelen bent. Je bent aanwezig, gewaar, alert en open. Vanuit daar biedt het leven je een totaal andere ervaring.

Verdiepingstraining Lichtwerk inhoudelijk; de vijf initiaties
In verdiepingstraining besteden we uitgebreid aandacht aan de vijf initiaties die ieder mens op aarde heeft te doorlopen. We bespreken de initiaties inhoudelijk en kijken waar eventuele persoonlijke uitdagingen liggen. We doen tijdens de cursusdag oefeningen, meditaties, visualisaties en rituelen. Daarnaast krijg je informatie en oefeningen mee naar huis, zodat je daar verder kunt werken. Je leert op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.
We werken vanuit het Bewustzijn van het Hart. Alles is welkom en mag er zijn. Het hart oordeelt niet, maar omarmt datgene wat omarmt mag worden. Omdat we in kleine groepen van maximaal 14 deelnemers werken, is er ruimte voor het persoonlijke proces waar je doorheen gaat.

Lesdag 1: introductie en eerste initiatie
Kennismaking. Wat is lichtwerk en wat betekent het om Thuis te komen in jouw Licht? Non dualiteit en eenheidsbewustzijn. Het pad van de initiaties nader toegelicht. De eerste initiatie.
Lesdag 2: tweede initiatie
De tweede initiatie. Het ontwaakte denken. Bewustwording van gedachten en ontmanteling van (on)bewuste overtuigingen en gedachtepatronen. Weerstand en lijden. Projectie en overdracht. Welke verlangens en behoeften liggen eronder? Geweldloze communicatie.
Lesdag 3: het ego
Het ego nader onderzocht. Het voelen van de energie van het ego en de ziel. Het onderzoeken van de verschillende egostructuren en egostaten. Herkennen van weerstand en werken daarmee. Bewustzijnslagen nader onderzocht. Oefenen met herkennen van het ego. Humor & ego. In- en uitzoomen. Emotionele hechtingspatronen en ego nader onderzocht.
Lesdag 4: derde initiatie
De derde initiatie. Het ontwaakte voelen. Voelen vanuit het hart en kristallijne. Ontmoeting met het innerlijke magische kind en grote kosmische hart. Zelf-liefde en zelfacceptatie. Het hart openen. Zelfcompassie. Ontmanteling van de innerlijke criticus. Kwaliteiten nader onderzocht. De boodschap van emoties.
Lesdag 5: de vierde initiatie
De vierde initiatie. Vrijheid van zelfinteresse en dienstbaarheid aan de wereld. Het heilige huwelijk tussen jouw manlijke en vrouwelijke energie. Observeren en deconstructie van fixaties. Obstakels onderzoeken die thuiskomen in de non-dualiteit de weg staan. Verlichte relaties (deel 1).
Lesdag 6: de vijfde initiatie:
De vijfde initiatie. Activeren van het kosmische bewustzijn. Ervaar de verschuiving van jouw persoonlijkheid naar het kosmische universele Zelf. Voorbijgaan aan de persoonlijkheid. Kennismaken met het niet-bestaan en leegte. Non dualiteit. Stilte. Transpersoonlijke kwaliteiten. Aanwezigheid en open gewaarwording nader onderzocht. 'Niet doen' en compleet zijn.
Lesdag 7: eenheidsbewustzijn (deel 1)
Thuiskomen in Eenheidsbewustzijn. De wereld van de dualiteit verlaten. Goddelijke Eenheid. Overgave aan het Goddelijk leven voorbij aan de dualiteit. Samensmelting met jouw eeuwige Zelf. Oefeningen in aanwezigheid in non-dualiteit en open gewaarwording. Het Nu en de adem als anker (deel 1)
Lesdag 8: eenheidsbewustzijn (deel 2)
Verdieping thuiskomen in Eenheidsbewustzijn. De ander in Eenheid. Verlichte relaties (deel 2). Het leven bezien en ervaren vanuit Eenheid. Verdieping van aanwezigheid in non-dualiteit en open gewaarwording. Het Nu en de adem als anker (deel 2)
Lesdag 9: Integatie en evaluatie
Leven vanuit een diepe verbinding met Jezelf. Hemel op aarde creëren. Gaan staan voor de Nieuwe Aarde. Evaluatie en integratie.

Resultaat
Na deze verdiepingstraining heb je ervaren hoe het is om Thuis te komen in jouw innerlijk licht. Je voelt de diepe ontspanning en verzachting die dit met zich meebrengt. Je hebt contact met jouw innerlijke bron van Liefde en Vreugde. Je hebt belangrijke stappen gezet in jouw spirituele ontwikkeling. Je kent het pad dat ieder mens op aarde mag bewandelen van binnenuit. Je hebt de initiaties diepgaand onderzocht en ervaren. Je hebt ervaren hoe het is je ego los te laten. Je voelt steeds meer Eenheid. Het is je helder hoe je op die zielen- of Goddelijke bewustzijnslaag kunt komen.
Je kunt je denken en voelen sturing geven. Je hebt je leren overgeven en voelt wat een bevrijding het is om controle los te laten en het leven te accepteren zoals het zich aandient. Je bewustzijn is verhoogd waardoor je steeds meer onder de indruk komt van de perfectie van het leven. Genieten, verwondering en dankbaarheid zijn dagelijkse ingrediënten van je bestaan geworden.

Is deze training voor jou?
- Je bent gemotiveerd en ambitieus in je verlangen om jouw eigen licht te ervaren en te ontwaken in dit leven.
- Je bent bereid dagelijks tijd te steken in jouw spirituele ontwikkeling.
- Je hebt psychologisch gezien je huiswerk gedaan; oude pijn en traumatische ervaringen hebben grotendeels een plek gekregen.
- Je bent in staat om gedurende langere tijd je te concentreren.
- Je mediteert al enige tijd.
- Je hebt een open mind en durft buiten de bekende kaders te denken.
- Je bent kritisch; als iets niet resoneert, laat je het los.
- Je vindt het prettig om met gelijkgestemden te zijn en (soms) je ervaringen te delen.
- Je bent consciëntieus en gaat ook daadwerkelijk aan de slag met de opdrachten die je mee naar huis krijgt.

Praktische informatie
De jaartrainingen duren 9 maanden en er is 1 opleidingsdag in de maand. Een lesdag duurt van half 11 tot 16 uur. De groep bestaat uit maximaal 14 personen. Tussen de lesdagen door krijg je opdrachten om zelf mee te werken. Het is uiteraard geheel aan jou hoeveel tijd je hieraan besteed. De oefeningen kun je prima invoegen naast een fulltime baan of gezin. Omdat de locatie vlakbij het Nationaal Park de Kennemerduinen ligt, gaan we op sommige trainingsdagen - als het weer het toelaat - de natuur in.

Data voor de Verdiepingstraining Lichtwerk 2020/2021
Vrijdaggroep: vrijdag 11 september 2020, 9 oktober, 13 november, 18 december, 15 januari 2021, 12 februari, 12 maart, 9 april en 21 mei 2021
Zaterdaggroep: zaterdag 12 september 2020, 10 oktober, 14 november, 19 december, 16 januari 2021, 13 februari, 13 maart, 10 april en 22 mei 2021

De bijdrage voor de Verdiepingstraining Lichtwerk bedraagt 1250 euro, inclusief 21% BTW. Het lesmateriaal is inbegrepen in de prijs. Heb je nog vragen of wil je eerst even persoonlijk kennis maken met Irene via een Skypegesprek? Mail: info@lightworker-academy.nl

REFERENTIES OVER DE JAARTRAININGEN VANUIT DE VOORAFGAANDE JAREN:

Ervaringen van cursisten die je voorgingen:

Jolanda Noort: 'Ik heb van iedere cursusdag genoten. De opbouw in de lessen voelde heel goed en logisch, we gingen als het ware steeds een verdieping lager. De sfeer, de mensen, de liefdevolle begeleiding door Irene; het was geweldig en heeft mij verrijkt.'

Joke van der Hoeven: 'Ik ben intens dankbaar dat de lichtwerkers cursus op mijn levenspad is gekomen! Het "Je bent al liefde, je bent al licht" gaf mij een vreugdevolle herkenning. Irene leerde ons dat we niet zo hoeven te sleutelen aan onszelf om een beter mens te worden. Ze leerde hoe belangrijk het is dat we ontwaken om zo de stem van ons hart te horen en die te volgen op ons levenspad.
De kracht van Irene is, dat ze bepaalde oerwijsheden zo toegankelijk voor ons maakt, dat deze resoneren in ons. Innerlijk herkennen we deze wijsheid, waardoor we ze als wegwijzer kunnen gebruiken om onze eigen levensweg te volgen, zoals dit ons ingegeven wordt door de stem van ons hart. Diepe dankbaarheid...!

Bastiaan Willekes:
Irene wat is het geweldig dat we een tijdje samen oplopen, ieder op ons eigen pad.
Dankbaar voor alle ervaringen, momenten en inzichten die we hebben gehad.
Lichtwerker zijn vanuit wie we werkelijk zin, ons zuivere zelf bewust zijn,
Dat heeft de Lightworker Academy me gebracht, o zo fijn.
Iedereen aan te bevelen die zijn/ haar licht wil intensiveren, deze fantastische reis,
Na afronding vertrek je met een gevoel van dankbaarheid, onvoorwaardelijke liefde, rijkdom, groei en ben je bewust wijs.
Prachtig hoe iedereen, zijn/ haar signalen vanuit het universum aangereikt krijgt en ontvangt,
Ieder voor zich en samen één, verbonden met elkaar, voor altijd samen meer, Irene bedankt.

Karin van IJzendoorn: 'Ik wil je heel hartelijk danken Irene voor alle kennis die je met ons gedeeld hebt, de inzichten die ik heb mogen krijgen. Heb iedere cursusdag als een cadeautje ervaren. Jouw warme persoonlijkheid heeft me vanaf dag 1 op mijn gemak gesteld en ik heb me heel welkom gevoeld. In onze groep zaten ook fijne inspirerende mensen. Dank je voor de mooie lessen, de meditaties en de kennis die je met ons deelde. Met de inzichten die ik heb opgedaan kan ik nu zelf verder aan de slag. In een later stadium wil ik ook nog het verdiepingsjaar gaan volgen.

Sophia Dijkgraaf: 'Ik had nog nooit van de term lichtwerker gehoord maar toen ik de aankondiging voor deze opleiding zag twijfelde ik geen moment en schreef mij meteen in. De opbouw en de beschrijving van de opleiding vond ik treffend en betrouwbaar en ik werd er erg enthousiast van!
In de praktijk is het nog beter dan verwacht. Irene is een mooi en prettig mens die goed de verbinding tussen hemel en aarde weet te maken en van daaruit les geeft. Ze is wijs en weet haar kennis en ervaring goed over te brengen en te delen met de groep. Ze laat iedereen in zijn of haar waarde en heeft respect voor ieders weg. De groep bestaat uit bijzondere mensen die ook buiten de lessen contact met elkaar heeft. Het is fijn en mooi dit leerproces met elkaar door te maken. Ik ben enorm gegroeid door de lessen'

Martine Nijsten 'De 9 dagen lichtwerkdagen bij Irene tijdens de opleiding waren elke keer weer een feestje, een warm bad waar ik me veilig voelde, mn emoties en gevoelens kon tonen en met zoveel herkenning in de groep kon delen. Op een rustige, vertrouwde manier begeleid door Irene. De opbouw van de dagen was heel prettig. Het was voor mij een intens proces, maar er was altijd genoeg ruimte om te ervaren en te delen. De opleiding heeft in eerste instantie mijzelf meer in het licht gezet, waardoor ik mijn licht steeds beter kan laten schijnen op alles wat zich in mijn proces en omgeving aandient. Het heeft mij meer bewustwording, vertrouwen en (zelf)liefde gebracht. Dank je wel lieve Irene!'

Ivy Hasnoe: "Al een paar jaar terug prikkelde de term Lichtwerk mij. Wat het betekende wist ik al helemaal niet. Toen ik echter het aanbod van Irene ontving, heb ik geen moment getwijfeld en mij aangemeld. De aangename warmte waarmee zij iedere uitspraak, gevoel, inzicht, belemmerende gedachten of gebeurtenis in het licht weet te ontvangen en te filteren - met nota bene beide voeten op deze aarde - vind ik van bijzondere kwaliteit. Deze geborgenheid is voor mij van essentiële waarde. Samen met de groep, maar ook individueel, schrijvend in een schriftje maar ook zoekend in het bos, mediterend en ook lachend van plezier, is een ruimte ontstaan waarin je merkt dat zich steeds meer geïntegreerd licht manifesteert. Hoe dan? Ik zeg: meld je maar aan en ervaar het zelf! Dankjewel lieve Irene!"

Nathalie Armana: Vanaf het moment dat ik over de opleiding Lightworkers las, wist ik dit is de volgende stap op mijn pad. Het programma leken de thema's te bevatten, die bij mij passen en mij zouden gaan dienen bij mijn spirituele ontwikkeling. Niets blijkt minder waar te zijn. Irene's liefdevolle manier geven de lessen opvulling door geleide meditaties, waardevolle informatie uit verschillende dimensies en de intens mooie spirituele voltrekkingen om intenties te zetten en jezelf vanaf een hoger perspectief verder te doen laten leven. Ik voel me enorm gesterkt hierdoor en heb in mijn privé leven als op het werk geleerde oefeningen kunnen toepassen om situaties te verbeteren en op te kunnen lossen. Ik heb op persoonlijke thema's een antwoord gevonden en ben hier hierdoor sprongen verder gekomen. Ik ben intens dankbaar voor deze ontwikkelingen en voor de ervaringen die wij in de zaterdag groep delen. Op onze eigen manier, met alle geduld en ruimte, in het hier en nu, brachten wij onszelf en elkaar dat wat wij nodig hebben om tot lightworker in dit leven te staan. Ik voel dat ik vanuit mijn hart ben gaan leven en dit mij de voldoening en de basis geeft voor mijn hier zijn op aarde. Hierdoor kan ik vanuit de verbondenheid de medemensen en al het leven hier op aarde op een meer behulpzame en liefdevolle manier ter zijde staan.

Marc Bonekamp: Lieve Irene, ik wil je bedanken voor 9 mooie cursusdagen met onderwerpen die veel teweeg hebben gebracht. De verandering die ik heb mogen door maken. Het werken aan de onderwerpen geeft een goed gevoel. Nu ik dit ben aan het typen borrel ik van energie en denk me weemoed terug aan alle mooie gespreken. Ik kan van uit mijn hart zeggen dat ik een hele andere kijk op zaken heb gekregen. Geen moeten (voor anderen) meer, minder last van mijn ego. Niet meer alle gaten dichtlopen maar eens lekker toekijken en helpen als je wordt gevraagd. Met recht een andere man dan aan het begin van de cursus. En daar ben je ik jou ontzettend dankbaar voor. In licht en liefde.

Alice Kempers: Ik vond het een hele fijne opleiding en het heeft mij heel erg geholpen om terug bewust te zijn en weer af te stemmen op wie ik werkelijk ben en mag zijn.

Merel Peels: 'Irene begeleidt ons in het contact maken met mijn liefde en licht en mijn wens hier op aarde. Het wordt me steeds duidelijker en ga door processen heen van innerlijke pijn, het ego dat aandacht wil en het bewust worden en omzetten van oude patronen die me niet meer dienen. We ervaren, voelen en beleven!  De combinatie van meditatie, rituelen en opdrachten voelt als een goede balans. Het is helpend om met andere mensen die met dezelfde dingen bezig te zijn dit proces samen maar toch naast elkaar te mogen lopen. Irene is een open, oprecht en krachtige betrokken vrouw!'

Lily Visser: 'Toen ik ongeveer een jaar geleden de oproep voorbij zag komen van Lightworker Academy, die op zoek was naar lichtwerkers, sprak deze mij gelijk aan. Ik voelde gelijk van binnen ‘ja, dit ben ik!’. Toch sloegen al snel de twijfels toe over dit wel of niet te gaan doen. Allereerst was ik op dat ogenblik woonachtig op Curacao. Nou had ik al de planning om voor één of twee maanden naar Nederland te gaan, maar negen maanden was toch net iets langer. Daarnaast speelden nog meerdere praktische redenen een rol waardoor ik twijfelde of het voor mij haalbaar zou zijn. De twijfel bleef en ik besloot om gewoon naar Nederland te gaan en daar pas mijn keuze te maken. Tot op het laatste moment twijfelde ik omdat ik terug verlangde naar het mooie Curacao, maar een gevoel van binnen bleef zeggen dat deze cursus perfect was voor mij. Ik besloot om te luisteren naar dit gevoel van binnen en heb daar tot op de dag van vandaag alles behalve spijt van.
De opleiding heeft mij zoveel moois gebracht. Voor mij voelt het als de perfecte aanvulling op dat waar ik al mijn hele leven mee bezig ben. Die zoektocht naar hoe het nou allemaal precies zit en wat nou precies mijn taak en rol hier op aarde zijn. De cursus heeft mij al veel antwoorden gegeven op vragen over mijzelf en het leven, die ik eerder nog niet had gekregen. Deze antwoorden geven mij sturing in het verdere verloop van mijn leven. Het is een hele mooie ervaring om deze antwoorden te krijgen door middel van meditaties en interactie in de groep. Terwijl ik voorheen mezelf bijna moest dwingen om verschillende rustmomenten in de week te zoeken, kijk ik nu dagelijks uit naar mijn meditatiemoment wanneer mijn dochtertje op bed ligt. Ik geniet hier nu echt van.
Ook de cursusdagen zelf zijn speciale momenten die je deelt met de groep. Het is mooi om te zien hoe ieder elkaar aanvult en op zijn eigen manier iets betekent voor de groep. Ook tijdens oefeningen die in tweetallen worden gedaan, vinden bijzondere ervaringen plaats. Er heerst een sfeer van veiligheid en vertrouwen en uiteraard wordt er gewerkt met veel liefde en licht. Wat de cursus mij in concrete zin heeft gebracht is meer inzicht in mijzelf en mijn leven, meer kracht en vertrouwen in mijzelf en het leven en vooral meer licht en liefde. En ik weet dat dit alleen nog maar meer zal groeien en uitbreiden zodat ik dit ook aan steeds meer mensen om mij heen mag doorgeven. Wat een geluk dat ik dit mag ervaren! En als ik nu terug kijk naar mijn keuze om deze cursus te gaan volgen, dan was dit zeker een perfect voorbeeld van luisteren naar de ziel en alles dat je nodig hebt zal op je pad komen. Daar mag je op vertrouwen.'.