06 12 77 44 45      info@lightworker-academy.nl  

Ben je klaar voor jouw leven als lichtwerker?

Jaartrainingen School voor Lichtwerk

De School voor Lichtwerk organiseert twee jaartrainingen: een Jaartraining Lichtwerk en een Verdiepingsjaar Lichtwerk. Hieronder kun je de inhoudelijke jaarprogamma's lezen.

JAARTRAINING LICHTWERK
In de Jaartraining Lichtwerk wordt iedere lesdag weer een nieuwe kant van het werken met licht geboden. Het is als het bestuderen van de verschillende kanten van een diamant. Als we alle kanten hebben onderzocht en ons eigen hebben gemaakt, kan hij in al zijn schoonheid volop schijnen.

Resoneert de term lichtwerker bij jou?
Voel jij ook het verlangen om - in welke vorm dan ook - de wereld tot een betere plaats te maken?
Heb je al aardig wat 'huiswerk'gedaan op psychologisch vlak?  Heb je bepaalde traumatische ervaringen uit je jeugd al (min of meer) verwerkt?
Durf je de diepte in te gaan en uit je comfortzone te komen?


Als je op al deze vragen ja kunt antwoorden, ben je van harte welkom bij de jaartraining Lichtwerk!


Lesdag 1: introductie
We maken kennis met elkaar op een bijzondere manier. Wat is lichtwerk en welke oefeningen kunnen we dagelijks doen om meer licht door ons heen te laten schijnen?
Lesdag 2: voelen
Als lichtwerker is het heel belangrijk goed te voelen. Hoe op een rustige en veilige manier je gevoelens en emoties onder ogen te komen, staat deze dag centraal.
Lesdag 3: liefde
Deze dag staat in het thema van zelfliefde en liefde. We gaan ontdekken hoe je meer van jezelf kunt houden, waardoor je meer liefde kunt doorgeven. We gaan het hebben over zelfcompassie en compassie.
Lesdag 4: ego & ziel
Het contact met je ziel is van groot belang in het werken met licht. Op deze dag leer je onderscheid te maken tussen je ego en je ziel. We gaan oefenen om meer vanuit het zielsperspectief in het leven te staan.
Lesdag 5: zielenopdracht
Tijdens deze inspirerende dag ga je ontdekken wat jouw zielenopdracht in dit leven is. Je ontdekt hoe vergevorderd je hier al mee bent of waar je nog stappen te zetten hebt. Daarnaast krijg je aangereikt hoe jouw persoonlijkheid zingeving aan kan brengen in het dagelijkse (werkzame) leven.
Lesdag 6: intuitie
Wanneer we goed kunnen voelen, zullen we ook steeds intuitiever worden. Deze dag ga je verrast zijn over de grote ontwikkeling die jouw intuitie heeft doorgemaakt door middel van het lichtwerk wat je de afgelopen maanden hebt gedaan. Een mooie dag vol inspirerende oefeningen.
Lesdag 7: hogere dimensies
Tijdens deze lesdag maken we contact met de hogere dimensies, die jou op je aardse reis begeleiden. We doen oefeningen in contact te maken en onderzoeken hoe we dit contact in ons dagelijks leven kunnen integreren.
Lesdag 8: plan van aanpak
Vandaag onderzoeken we hoe we onze rol als lichtwerker concreet in de maatschappij willen gaan neerzetten. We wisselen ideeen uit en doen inspiratie op.
Lesdag 9: afronding
Op deze laatste dag samen evalueren en blikken we terug. Alle belangrijke inzichten en geleerde tools die je mee hebt gekregen de afgelopen 9 maanden, zul je op deze lesdag verzamelen. Van daaruit zal de basis ontstaan hoe jij persoonlijk Thuis op aarde wilt gaan creeeen. Door middel van een ritueel bekrachten we jouw intentie.

Resultaat
Na de jaartraining ben je in staat om je dagelijks leven en werk vanuit licht vorm te geven. Doordat er een diepere, liefdevolle laag in je aangesproken is, ervaar je een bedding vol licht in jezelf. Nieuwe dimensies ontvouwen zich. Hier vandaan zal jouw realiteit anders vorm krijgen. Welke vorm dat gaat zijn, is voor iedereen weer anders. Na de opleiding weet je aan welke levenslessen werkt in dit leven. Daaruit voortvloeiend kan jouw levensmissie ontstaan. Door de oefeningen zal het contact met jouw ziel versterken. Je komt thuis in jezelf.

De opleiding is als een persoonlijk of professioneel ontwikkelingstraject te volgen.
Zie voor data, prijs en recensies: 'praktisch'


VERDIEPINGSJAAR LICHTWERK

Voor iedereen die het eerste jaar van de School voor Lichtwerk heeft gedaan, is het mogelijk deel te nemen aan het verdiepingsjaar Lichtwerk. Mocht je echter zowel spiritueel als psychologisch (!) al veel gedaan hebben, voel je dan vrij je ook aan te melden.

In de verdiepingstraining Lichtwerk leer je hoe je kunt thuiskomen in het Licht dat jij bent. Je herstelt de verbinding waardoor je gaat ervaren hoe liefdevol en vreugdevol je van binnenuit bent. De structuur in deze training is gebaseerd op de vijf initiaties die ieder mens op aarde heeft te doorlopen.
Je onderzoekt, ervaart en herkent de patronen van jouw ego. Je leert hoe je daaraan - in liefde en met respect - aan voorbij kunt gaan. Onderweg kom je ongetwijfeld ook je innerlijk kind(eren) tegen. Die sluit je weer liefdevol in je armen. Je geeft ze een veilige plek in jouw hart. Dat prachtige hart van jou opent zich gaandeweg steeds meer. Vanuit daar ontstaat er steeds meer ontspanning. Vanuit die openheid ga je glimpen opvangen van het grotere bewustzijn dat jij bent. Je wordt als het ware steeds wakkerder. Dat grotere bewustzijn brengt je in die laag van het leven waar van dualiteit geen sprake meer is. Je voelt van binnenuit dat we allemaal een zijn. Dat het doel van onze aardse reis is dit helemaal van binnenuit weer te herinneren en te doorleven.

Je bent heel ver weg geweest, al zoveel levens lang, nu is het tijd om weer Thuis te komen.

Is voor jou de tijd gekomen om wakker te worden uit de menselijke droom?
Heb jij psychologisch al veel doorleeft en doorgewerkt?  Heb je je traumatische levenservaringen doorleeft?
Ben je in staat om te visualiseren en te mediteren?
Durf je in alle eerlijkheid met jezelf de diepte in te gaan?

Als je antwoord op deze vragen ja is, ben je van harte welkom op de verdiepingstraining Lichtwerk.

De Verdiepingstraining Lichtwerk is gebaseerd op de spirituele psychologie en de psychologie van de non-dualiteit. Zelf-liefde en zelfacceptatie nemen een belangrijke plaats in. We besteden intensief aandacht aan de ontmanteling van het ego en de innerlijke criticus. We onderzoeken zelfbeeld, karakterstructuren, bewustzijnslagen, ego patronen en structuren.
Tijdens de verdiepingstraining mediteren we regelmatig om contact te maken met het eenheidsbewustzijn. In de lessen werken we met meditaties, visualisaties, (ademhaling)oefeningen, met voice dialogue, opstellingen en energiewerk. Je onderzoekt, analyseert en doorvoelt. Je opent je hart en werkt met zelfcompassie. Steeds weer kijk je in alle eerlijkheid naar jezelf. Omdat de locatie vlakbij de duinen is, zullen sommige lessen gedeeltelijk in de natuur plaatsvinden.

Als mens heb je een innerlijk levensdoel en een uiterlijk doel. Het innerlijke doel is voor ieder mens hetzelfde, namelijk ontwaken. Wanneer je ontwaakt, heb je je ego overstegen en verandert het perspectief dat je op het leven hebt volledig. Je ervaart van binnenuit jouw Licht en Goddelijkheid. Ontwaken is een proces en hier kun je zelf een aantal belangrijke stappen in zetten. Je ontwaakt overigens niet naar een andere dimensie. Nee, je ontwaakt in deze wereld en in dit lichaam. Verlichting vereist een wakkere geest en open hart. In plaats van gedomineerd te worden door de stem in je hoofd, ga je ervaren dat je het bewustzijn achter het denken en voelen bent. Je bent aanwezig, gewaar, alert en open. Vanuit daar biedt het leven je een totaal andere ervaring.

Verdiepingstraining Lichtwerk inhoudelijk; de vijf initiaties
In verdiepingstraining besteden we uitgebreid aandacht aan de vijf initiaties die ieder mens op aarde heeft te doorlopen. We bespreken de initiaties inhoudelijk en kijken waar eventuele persoonlijke uitdagingen liggen. We doen tijdens de cursusdag oefeningen, meditaties, visualisaties en rituelen. Daarnaast krijg je informatie en oefeningen mee naar huis, zodat je daar verder kunt werken. Je leert op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.
We werken vanuit het Bewustzijn van het Hart. Alles is welkom en mag er zijn. Het hart oordeelt niet, maar omarmt datgene wat omarmt mag worden. Omdat we in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers werken, is er ruimte voor het persoonlijke proces waar je doorheen gaat.

Lesdag 1: introductie en eerste initiatie
Kennismaking. Wat is lichtwerk en wat betekent het om Thuis te komen in jouw Licht? Non dualiteit en eenheidsbewustzijn. Het pad van de initiaties nader toegelicht. De eerste initiatie.
Lesdag 2: tweede initiatie
De tweede initiatie. Het ontwaakte voelen. Voelen vanuit het hart en kristallijne. Ontmoeting met het innerlijke magische kind en grote kosmische hart. Zelf-liefde en zelfacceptatie. Het hart openen. Zelfcompassie. Ontmanteling van de innerlijke criticus. Kwaliteiten nader onderzocht. De boodschap van emoties.
Lesdag 3: het ego
Het ego nader onderzocht. Het voelen van de energie van het ego en de ziel. Het onderzoeken van de verschillende egostructuren en egostaten. Herkennen van weerstand en werken daarmee. Bewustzijnslagen nader onderzocht. Oefenen met herkennen van het ego. Humor & ego. In- en uitzoomen. Emotionele hechtingspatronen en ego nader onderzocht.
Lesdag 4: derde initiatie
De derde initiatie. Het ontwaakte denken. Bewustwording van gedachten en ontmanteling van (on)bewuste overtuigingen en gedachtepatronen. Weerstand en lijden. Projectie en overdracht. Welke verlangens en behoeften liggen eronder? Geweldloze communicatie.
Lesdag 5: de vierde initiatie
De vierde initiatie. Vrijheid van zelfinteresse en dienstbaarheid aan de wereld. Het heilige huwelijk tussen jouw manlijke en vrouwelijke energie. Observeren en deconstructie van fixaties. Obstakels onderzoeken die thuiskomen in de non-dualiteit de weg staan. Verlichte relaties (deel 1).
Lesdag 6: de vijfde initiatie:
De vijfde initiatie. Activeren van het kosmische bewustzijn. Ervaar de verschuiving van jouw persoonlijkheid naar het kosmische universele Zelf. Voorbijgaan aan de persoonlijkheid. Kennismaken met het niet-bestaan en leegte. Non dualiteit. Stilte. Transpersoonlijke kwaliteiten. Aanwezigheid en open gewaarwording nader onderzocht. 'Niet doen' en compleet zijn.
Lesdag 7: eenheidsbewustzijn (deel 1)
Thuiskomen in Eenheidsbewustzijn. De wereld van de dualiteit verlaten. Goddelijke Eenheid. Overgave aan het Goddelijk leven voorbij aan de dualiteit. Samensmelting met jouw eeuwige Zelf. Oefeningen in aanwezigheid in non-dualiteit en open gewaarwording. Het Nu en de adem als anker (deel 1)
Lesdag 8: eenheidsbewustzijn (deel 2)
Verdieping thuiskomen in Eenheidsbewustzijn. De ander in Eenheid. Verlichte relaties (deel 2). Het leven bezien en ervaren vanuit Eenheid. Verdieping van aanwezigheid in non-dualiteit en open gewaarwording. Het Nu en de adem als anker (deel 2)
Lesdag 9: Integatie en evaluatie
Leven vanuit een diepe verbinding met Jezelf. Hemel op aarde creëren. Gaan staan voor de Nieuwe Aarde. Evaluatie en integratie.

Resultaat

Na deze verdiepingstraining heb je ervaren hoe het is om Thuis te komen in jouw innerlijk licht. Je voelt de diepe ontspanning en verzachting die dit met zich meebrengt. Je hebt contact met jouw innerlijke bron van Liefde en Vreugde. Je hebt belangrijke stappen gezet in jouw spirituele ontwikkeling. Je kent het pad dat ieder mens op aarde mag bewandelen van binnenuit. Je hebt de initiaties diepgaand onderzocht en ervaren. Je hebt ervaren hoe het is je ego los te laten. Je voelt steeds meer Eenheid. Het is je helder hoe je op die zielen- of Goddelijke bewustzijnslaag kunt komen.
Je kunt je denken en voelen sturing geven. Je hebt je leren overgeven en voelt wat een bevrijding het is om controle los te laten en het leven te accepteren zoals het zich aandient. Je bewustzijn is verhoogd waardoor je steeds meer onder de indruk komt van de perfectie van het leven. Genieten, verwondering en dankbaarheid zijn dagelijkse ingrediënten van je bestaan geworden.

Is deze training voor jou?
- Je bent gemotiveerd en ambitieus in je verlangen om jouw eigen licht te ervaren en te ontwaken in dit leven.
- Je bent bereid dagelijks tijd te steken in jouw spirituele ontwikkeling.
- Je hebt psychologisch gezien je huiswerk gedaan; oude pijn en traumatische ervaringen hebben grotendeels een plek gekregen.
- Je bent in staat om gedurende langere tijd je te concentreren.
- Je mediteert al enige tijd.
- Je hebt een open mind en durft buiten de bekende kaders te denken.
- Je bent kritisch; als iets niet resoneert, laat je het los.
- Je vindt het prettig om met gelijkgestemden te zijn en (soms) je ervaringen te delen.
- Je bent consciëntieus en gaat ook daadwerkelijk aan de slag met de opdrachten die je mee naar huis krijgt.

Zie voor data, prijs en recensies: 'praktisch'