06 12 77 44 45      info@lightworker-academy.nl  

LIGHTWORKER ACADEMY
Lichtwerkers gezocht m/v

 1. Jaartraining Lichtwerk in Relaties

 2. Op een heerlijke (corona-proof) locatie aan het strand wordt in de Jaartraining Lichtwerk in Relaties (nog 1 plek beschikbaar!) georganiseerd.

  Nergens is zoveel intens geluk en lijden te ervaren als in de liefde. Op geen enkel gebied in het menselijk leven kun je zo diep geraakt worden. Zowel in pijn als in geluk. Nergens ligt ook zo’n groot potentieel aan menselijke groei als in relaties.

  Loop jij vaak vast in de interactie met de ander?
  Vind je relaties ingewikkeld en trek je je daarom liever terug? "
  Vind je het lastig om dicht bij jezelf te blijven in contact met een ander?
  Werk je met een team, in de hulpverlening of als relatietherapeut?
  Of ben je simpelweg zeer geïnteresseerd en geboeid wat zich allemaal voordoet op het menselijke vlak van relaties?


 3. Dan is deze jaartraining Lichtwerk in Relaties voor jou!

De jaartraining nodigt je uit om jouw licht te laten schijnen op wat er daadwerkelijk gebeurt in de menselijke relaties om jou heen. We onderzoeken op drie niveaus de ‘werkelijkheid’: Allereerst kijken we wat zich afspeelt op de laag van de persoonlijkheid. Welke mechanismes, patronen en projecties spelen een rol? We kijken hier met zachte ogen naar. Superego of je innerlijke kritische stem worden doorzien. Soms is het nodig om het innerlijk kind liefdevol te omhelzen wanneer iets pijnlijk was of is. NB We duiken niet in de ‘verhalen’, noch over dat wat zich vroeger allemaal afspeelde. In het Nu worden onverwerkte pijnpunten immers vaak op krachtige wijze opnieuw herhaalt. Deze training is dus geen therapie..

Vervolgens kijken we vanuit de laag van de Lichtwerker: de zielen-laag. We onderzoeken welke thema’s jouw ziel in dit leven op relationeel vlak wilde leren. We zoeken naar zingeving en formuleren dit ook. Als je eenmaal de rode draad hebt ontdekt in dat wat zich in je leven afspeelt, geeft dat vaak een diep gevoel van begrip, rust en uiteindelijk acceptatie. Emoties, drama en scherpte verdwijnen. Mildheid, zachtheid en een steeds subtieler voelend waarnemen, komen ervoor in de plaats. Bij veel cursisten is dit letterlijk zichtbaar in uitstraling en uiterlijk. Er komt een soort gloed over je heen. Niet alleen is dit merkbaar voor je omgeving, ook ga je andere omstandigheden aantrekken vanwege dit opmerkelijke verschil in resonantie.

Tenslotte komen we aan op de laag waarin Lichtwerk op z’n stralendste is: vanuit ontwaakt bewustzijn zien we het licht in ieder mens. Op dit niveau verbind je je met het Licht in jou. Vanuit hier zie je een heel nieuw palet aan diepgang in de relatie met een ander. Soms heb je hier geen woorden voor en kun je dit alleen maar vanuit diepe stilte voelen. Ontroering, herkenning, dankbaarheid en diepe liefde voor de ander, kunnen zich nu ontvouwen. In deze laag zak je naar eenheidsbewustzijn en ga je ervaren vanuit daar.

Op dit pad zul je steeds subtieler voelend gaan waarnemen. Omdat je hart zich opent, kan het denken daarin rusten. Scherpe oordelen over de ander of over jezelf verruimen en verzachten. Gaandeweg zie je steeds helderder dat je in de ander jezelf ontmoet. Dat de ander een reflectie is van jouw licht. De vreugde die je zult gaan ervaren in ontmoeting met de ander is weergaloos. Het is een thuiskomen, niet alleen in jezelf, maar ook, juist ook in contact met de ander.  De Theaterzaal in Parnassia aan Zee

Lichtwerk in Relaties inhoudelijk

Les 1 Wat is lichtwerk in Relaties?

We ontmoeten elkaar op bijzondere wijze. Je krijgt een inhoudelijke introductie over de training. Je leert over de verschillende niveaus van lichtwerk. In het hier en nu gaan we onderzoeken dat wat speelt bij jou op het gebied van relaties. Niet alleen de relatie met de ander wordt onderzocht, ook kijken we naar de relatie die jij met jezelf hebt.

Les 2 de persoonlijkheid ontrafelt (deel 1)

Met liefdevolle ogen kijken we naar de gedragspatronen, identificaties en aannames die jij als persoonlijkheid in het leven hebt geroepen. We onderzoeken welke beschermingsmechanismes je zoal inzet in contact met een ander. Ook onderzoeken we in deze les het fenomeen overdracht. In welke overdracht kun jij soms vastzitten ten aanzien van het leven in het algemeen en specifiek in contact met de ander?

Les 3 de persoonlijkheid ontrafelt (deel 2)

We houden ook in deze les de persoonlijkheid tegen het licht. Welke fixaties, overtuigingen en projecties spelen een rol in de interactie met een ander? Welke claims liggen er (onbewust) te sluimeren in je onderbewustzijn, waardoor deze op veelal verwrongen manier plotseling naar boven kunnen komen? Ook in deze les kijken we met zachte ogen naar dat wat de persoonlijkheid doet in de interactie.

Les 4 de persoonlijkheid ontrafelt (deel 3)

In deel drie herstellen we de intieme liefdesband met onszelf. Je leert jezelf weer voorop te stellen in de energetische stroom. Vanuit daar ervaar je hoe natuurlijk het is om ‘nee’ te zeggen en grenzen te stellen. Je maakt contact met de liefde in jouw hart, die een volstrekt andere kleuring heeft dan de emotionele liefde. De kracht van jouw liefde en de helende vermogens hiervan, zul je op deze lesdag ervaren.

Les 5 relaties vanuit de ziel nader belicht (deel 1)

In deze les onderzoeken we vanuit het niveau van de ziel de interactie met een ander. We kijken met nieuwe ogen naar het fenomeen verliefdheid. Waar gaat verliefdheid daadwerkelijk over? Ook kijken we naar de pareltjes die verborgen liggen in de pijn die je ervaren hebt in de interactie van de ander. Wat komt jouw ziel in dit leven leren met behulp van een relatie, is de kernvraag van deze les.

Les 6 relaties vanuit de ziel nader belicht (deel 2)

In deze les gaan we ons steeds krachtiger verbinden met onze ziel. Via de oefeningen die we hierin doen beland je steeds meer in de positie van je ziel en waarnemer. Je komt in contact met de wijsheid in jou. Je ervaart de relatie met een ander vanuit de diepte van je hart. Je beseft dat de ander veelal jouw spiegel is waarin je jezelf kunt ontmoeten. Dankzij de ander wordt jouw licht gereflecteerd. Je realiseert je wat een prachtig spel dit is! In deze les maak je contact met de transpersoonlijke kwaliteiten die in jou aanwezig zijn. Je ervaart dat onvoorwaardelijke liefde, mededogen, levenslust en levenskracht deel uitmaken van wie jij bent.

Les 7 relaties vanuit Licht ervaren (deel 1)

Wanneer je relaties vanuit het Licht ervaart, kom je in diepe acceptatie met dat wat is. Er hoeft niets meer veranderd te worden in de spiegel van de ander. Je voelt van binnenuit alleen maar interesse, nieuwsgierigheid en een fascinatie voor het spel wat zich uitspeelt in deze aardse realiteit. Je geniet van de directe ervaring van het leven en het contact met de ander.

Les 8 relaties vanuit Licht ervaren (deel 2)

In deze les verblijven we veelal in stilte. We doen gezamenlijke oefeningen in stilte en mediteren samen op Licht. Dit om nog dieper te kunnen afdalen in de dimensie in jou die altijd al stralend aanwezig is. We verbinden ons krachtig met de laag van het Goddelijke Licht.

Les 9 Evaluatie en integratie

In deze les komt alles samen. Je hebt inzicht verkregen in de patronen van de persoonlijkheid. Vanuit dit inzicht is het diepe besef ontstaan dat er niets mis met jou en de ander is. Je voelt van binnenuit jouw heelheid, jouw volmaaktheid. Pijnstukken zijn geheeld en getransformeerd. Diepe rust en vreugde zijn hier het resultaat van. Het Licht is dat deel in jou dat nooit beschadigd is, dat niets hoeft te vergeven of vergeven dient te worden. Deze les maakt duidelijk de paradigmaverschuiving die zich in de lessen heeft voorgedaan: je bent steeds meer vanuit het Licht dat jij bent gaan doorleven dat wat een relatie is en wat het met je doet.

Deze jaartraining Lichtwerk in Relaties is uniek in Nederland. Het biedt een intens, verrijkend en transformerend traject. Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van krachtige oefeningen, visualisaties, meditaties, rituelen en inzichten uit de psychologie, haptonomie, non-duale coaching, regressietherapie, Zijnsoriëntatie en Zen Boeddhisme. Omdat de locatie zich op het strand bevindt, zullen we regelmatig - als het weer het toelaat - oefeningen en ervaringen op doen op het strand en in de duinen. Hoewel de training lineair opgebouwd is, is het van belang te beseffen dat de ontwikkeling die je meemaakt niet lineair is. Wij mensen ontwikkelen ons spiraalvormig: vaak komen thema’s weer terug, waardoor je ze op een diepere laag of simpelweg nogmaals mag doorleven en doorvoelen.

Belangrijk is dat iedereen die zich aangetrokken voelt tot deze jaartraining eerst serieus bij zichzelf te rade gaat. Niet alleen zal deze training je ‘werkelijkheid’ en je houding ten aanzien van je leven en de relaties die hierin een rol spelen, gaan transformeren. Dit betekent dat iedereen die liever in de comfortzone blijft, afgeraden wordt mee te doen. Ook is het belangrijk dat je al voorwerk hebt gedaan in de vorm van therapie of enige jaren van zelfreflectie. Deze training is niet geschikt voor nieuwelingen op het spirituele en psychologische pad.

Je trainer in deze unieke jaartraining is Irene Verweij. Zij heeft ruim twintig jaar ervaring in het werken met mensen. Ze heeft jarenlang gewerkt als psychosociaal therapeut en als relatietherapeut. Ook geeft ze al jaren spirituele trainingen en retreats. Als Zenleraar geeft ze meditatielessen. Zie voor meer informatie over Irene www.lightworker-academy.nl/Irene en voor referenties van cursisten die je voorgingen: www.lightworker-academy.nl/referenties

Voel je een krachtige ‘ja’ vanuit je hart?
Komt deze jaartraining precies op het juiste moment?
Ben jij er klaar voor om dit transformerende traject in te stappen?
Je bent zeer welkom!

Praktische informatie

De jaartraining Lichtwerk in Relaties duurt 9 maanden. Er is 1 opleidingsdag in de maand. Een lesdag duurt van half 11 tot 16 uur. De inloop is vanaf 10 uur. Tussen de lesdagen door krijg je opdrachten om zelf mee te werken. Het is uiteraard geheel aan jou hoeveel tijd je hieraan besteedt. De oefeningen kun je prima invoegen naast een fulltime baan of gezin. Je krijgt een buddy met wie je tussen de lesdagen door contact mee kunt houden, mocht je daar behoefte aan hebben. Als je ergens in vast zou lopen, is het altijd mogelijk om Irene te benaderen. Omdat de locatie aan het strand ligt, doen we regelmatig oefeningen in de duinen of op het strand.
Ons verblijf bij Parnassia is 'coronaproof': we verblijven in de ruime theaterzaal, waardoor er genoeg ruimte is om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. De drie grote ramen geven schitterend uitzicht op duinen en zee.

Lesdagen: zaterdag 3 oktober, 7 november, 12 december, 9 januari 2021, 6 februari, 6 maart, 3 april, 22 mei en 19 juni 2021.
De bijdrage voor de Jaartraining Lichtwerk bedraagt 1350 euro. Dit bedrag is inclusief 21% btw voor particulieren en exclusief 21% btw voor zelfstandigen of bedrijven. Het lesmateriaal is inbegrepen in de prijs. Wil je je aanmelden, heb je nog vragen of wil je eerst even persoonlijk kennis maken met Irene via een Skypegesprek? Je bent van harte welkom: info@lightworker-academy.nl.
Kijk voor meer informatie over de locatie op: www.parnassiaaanzee.nl. Voor de locatie bevindt zich een groot parkeerterrein. Je krijgt aan het eind van de cursusdag een gratis uitrijkaart.