06 12 77 44 45      info@lightworker-academy.nl  

LIGHTWORKER ACADEMY
Lichtwerkers gezocht m/v

Verdiepingsjaar Lichtwerk

De verdiepingstraining Lichtwerk vindt plaats bij Parnassia aan Zee. Dit is een 'corona-proof' locatie; mochten we ook in oktober nog anderhalve meter afstand van elkaar moeten bewaren, is dit in de ruime theaterzaal mogelijk. Ook zullen we regelmatig in de buitenlucht zijn omdat we gebruik maken van strand en duinen.

In de verdiepingstraining Lichtwerk leer je hoe je kunt thuiskomen in het Licht dat jij bent. Je herstelt de verbinding waardoor je gaat ervaren hoe liefdevol en vreugdevol je van binnenuit bent. De structuur in deze training is gebaseerd op de vijf initiaties die ieder mens op aarde heeft te doorlopen.
Je onderzoekt, ervaart en herkent de patronen van jouw ego. Je leert hoe je daaraan - in liefde en met respect - aan voorbij kunt gaan. Onderweg kom je ongetwijfeld ook je innerlijk kind(eren) tegen. Die sluit je weer liefdevol in je armen. Je geeft ze een veilige plek in jouw hart. Dat prachtige hart van jou opent zich gaandeweg steeds meer. Vanuit daar ontstaat er steeds meer ontspanning. Vanuit die openheid ga je glimpen opvangen van het grotere bewustzijn dat jij bent. Je wordt als het ware steeds wakkerder. Dat grotere bewustzijn brengt je in die laag van het leven waar van dualiteit geen sprake meer is. Je voelt van binnenuit dat we allemaal een zijn. Dat het doel van onze aardse reis is dit helemaal van binnenuit weer te herinneren en te doorleven.

Je bent heel ver weg geweest, al zoveel levens lang, nu is het tijd om weer Thuis te komen.

Is voor jou de tijd gekomen om wakker te worden uit de menselijke droom?
Heb jij psychologisch al veel doorleeft en doorgewerkt?  Heb je je traumatische levenservaringen doorleeft?
Ben je in staat om te visualiseren en te mediteren?
Durf je in alle eerlijkheid met jezelf de diepte in te gaan?

Als je antwoord op deze vragen ja is, ben je van harte welkom op de verdiepingstraining Lichtwerk.

De Verdiepingstraining Lichtwerk is gebaseerd op de spirituele psychologie en de psychologie van de non-dualiteit. Zelf-liefde en zelfacceptatie nemen een belangrijke plaats in. We besteden intensief aandacht aan de ontmanteling van het ego en de innerlijke criticus. We onderzoeken zelfbeeld, karakterstructuren, bewustzijnslagen, ego patronen en structuren.
Tijdens de verdiepingstraining mediteren we regelmatig om contact te maken met het eenheidsbewustzijn. In de lessen werken we met meditaties, visualisaties, (ademhaling)oefeningen, met voice dialogue, opstellingen en energiewerk. Je onderzoekt, analyseert en doorvoelt. Je opent je hart en werkt met zelfcompassie. Steeds weer kijk je in alle eerlijkheid naar jezelf.

Als mens heb je een innerlijk levensdoel en een uiterlijk doel. Het innerlijke doel is voor ieder mens hetzelfde, namelijk ontwaken. Wanneer je ontwaakt, heb je je ego overstegen en verandert het perspectief dat je op het leven hebt volledig. Je ervaart van binnenuit jouw Licht en Goddelijkheid. Ontwaken is een proces en hier kun je zelf een aantal belangrijke stappen in zetten. Je ontwaakt overigens niet naar een andere dimensie. Nee, je ontwaakt in deze wereld en in dit lichaam. Verlichting vereist een wakkere geest en open hart. In plaats van gedomineerd te worden door de stem in je hoofd, ga je ervaren dat je het bewustzijn achter het denken en voelen bent. Je bent aanwezig, gewaar, alert en open. Vanuit daar biedt het leven je een totaal andere ervaring.

Verdiepingstraining Lichtwerk inhoudelijk; de vijf initiaties
In verdiepingstraining besteden we uitgebreid aandacht aan de vijf initiaties die ieder mens op aarde heeft te doorlopen. We bespreken de initiaties inhoudelijk en kijken waar eventuele persoonlijke uitdagingen liggen. We doen tijdens de cursusdag oefeningen, meditaties, visualisaties en rituelen. Daarnaast krijg je informatie en oefeningen mee naar huis, zodat je daar verder kunt werken. Je leert op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.
We werken vanuit het Bewustzijn van het Hart. Alles is welkom en mag er zijn. Het hart oordeelt niet, maar omarmt datgene wat omarmt mag worden.

Lesdag 1: introductie en eerste initiatie
Kennismaking. Wat is lichtwerk en wat betekent het om Thuis te komen in jouw Licht? Non dualiteit en eenheidsbewustzijn. Het pad van de initiaties nader toegelicht. De eerste initiatie.
Lesdag 2: tweede initiatie
De tweede initiatie. Het ontwaakte denken. Bewustwording van gedachten en ontmanteling van (on)bewuste overtuigingen en gedachtepatronen. Weerstand en lijden. Projectie en overdracht. Welke verlangens en behoeften liggen eronder? Geweldloze communicatie.
Lesdag 3: het ego
Het ego nader onderzocht. Het voelen van de energie van het ego en de ziel. Het onderzoeken van de verschillende egostructuren en egostaten. Herkennen van weerstand en werken daarmee. Bewustzijnslagen nader onderzocht. Oefenen met herkennen van het ego. Humor & ego. In- en uitzoomen. Emotionele hechtingspatronen en ego nader onderzocht.
Lesdag 4: derde initiatie
De derde initiatie. Het ontwaakte voelen. Voelen vanuit het hart en kristallijne. Ontmoeting met het innerlijke magische kind en grote kosmische hart. Zelf-liefde en zelfacceptatie. Het hart openen. Zelfcompassie. Ontmanteling van de innerlijke criticus. Kwaliteiten nader onderzocht. De boodschap van emoties.
Lesdag 5: de vierde initiatie
De vierde initiatie. Vrijheid van zelfinteresse en dienstbaarheid aan de wereld. Het heilige huwelijk tussen jouw manlijke en vrouwelijke energie. Observeren en deconstructie van fixaties. Obstakels onderzoeken die thuiskomen in de non-dualiteit de weg staan. Verlichte relaties (deel 1).
Lesdag 6: de vijfde initiatie:
De vijfde initiatie. Activeren van het kosmische bewustzijn. Ervaar de verschuiving van jouw persoonlijkheid naar het kosmische universele Zelf. Voorbijgaan aan de persoonlijkheid. Kennismaken met het niet-bestaan en leegte. Non dualiteit. Stilte. Transpersoonlijke kwaliteiten. Aanwezigheid en open gewaarwording nader onderzocht. 'Niet doen' en compleet zijn.
Lesdag 7: eenheidsbewustzijn (deel 1)
Thuiskomen in Eenheidsbewustzijn. De wereld van de dualiteit verlaten. Goddelijke Eenheid. Overgave aan het Goddelijk leven voorbij aan de dualiteit. Samensmelting met jouw eeuwige Zelf. Oefeningen in aanwezigheid in non-dualiteit en open gewaarwording. Het Nu en de adem als anker (deel 1)
Lesdag 8: eenheidsbewustzijn (deel 2)
Verdieping thuiskomen in Eenheidsbewustzijn. De ander in Eenheid. Verlichte relaties (deel 2). Het leven bezien en ervaren vanuit Eenheid. Verdieping van aanwezigheid in non-dualiteit en open gewaarwording. Het Nu en de adem als anker (deel 2)
Lesdag 9: Integatie en evaluatie
Leven vanuit een diepe verbinding met Jezelf. Hemel op aarde creëren. Gaan staan voor de Nieuwe Aarde. Evaluatie en integratie.

Resultaat
Na deze verdiepingstraining heb je ervaren hoe het is om Thuis te komen in jouw innerlijk licht. Je voelt de diepe ontspanning en verzachting die dit met zich meebrengt. Je hebt contact met jouw innerlijke bron van Liefde en Vreugde. Je hebt belangrijke stappen gezet in jouw spirituele ontwikkeling. Je kent het pad dat ieder mens op aarde mag bewandelen van binnenuit. Je hebt de initiaties diepgaand onderzocht en ervaren. Je hebt ervaren hoe het is je ego los te laten. Je voelt steeds meer Eenheid. Het is je helder hoe je op die zielen- of Goddelijke bewustzijnslaag kunt komen.
Je kunt je denken en voelen sturing geven. Je hebt je leren overgeven en voelt wat een bevrijding het is om controle los te laten en het leven te accepteren zoals het zich aandient. Je bewustzijn is verhoogd waardoor je steeds meer onder de indruk komt van de perfectie van het leven. Genieten, verwondering en dankbaarheid zijn dagelijkse ingrediënten van je bestaan geworden.

Is deze training voor jou?
- Je bent gemotiveerd en ambitieus in je verlangen om jouw eigen licht te ervaren en te ontwaken in dit leven.
- Je bent bereid dagelijks tijd te steken in jouw spirituele ontwikkeling.
- Je hebt psychologisch gezien je huiswerk gedaan; oude pijn en traumatische ervaringen hebben grotendeels een plek gekregen.
- Je bent in staat om gedurende langere tijd je te concentreren.
- Je mediteert al enige tijd.
- Je hebt een open mind en durft buiten de bekende kaders te denken.
- Je bent kritisch; als iets niet resoneert, laat je het los.
- Je vindt het prettig om met gelijkgestemden te zijn en (soms) je ervaringen te delen.
- Je bent consciëntieus en gaat ook daadwerkelijk aan de slag met de opdrachten die je mee naar huis krijgt.

Praktische informatie
De jaartrainingen duren 9 maanden en er is 1 opleidingsdag in de maand. Een lesdag duurt van half 11 tot 16 uur. De inloop is vanaf 10 uur. Tussen de lesdagen door krijg je opdrachten om zelf mee te werken. Het is uiteraard geheel aan jou hoeveel tijd je hieraan besteed. De oefeningen kun je prima invoegen naast een fulltime baan of gezin. Je krijgt een 'buddy' toegewezen waar je eventueel ook tussen de trainingsdagen om contact mee kunt houden. Mocht je ergens vastlopen, is het altijd mogelijk om Irene te benaderen. Omdat de locatie aan het strand ligt, doen we regelmatig oefeningen in de duinen of op het strand. Ons verblijf bij Parnassia is 'coronaproof': we verblijven in de ruime theaterzaal, waardoor er genoeg ruimte is om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. De drie grote ramen geven schitterend uitzicht op duinen en zee. Zie voor meer informatie over de locatie: www.parnassiaaanzee.nl. Er bevindt zich een groot parkeerterrein voor de locatie. Aan het eind van de trainingsdag ontvang je een gratis uitrijkaart.

Data voor de Verdiepingstraining Lichtwerk 2020/2021
Zaterdag 10 oktober 2020, 14 november, 19 december, 16 januari 2021, 13 februari, 13 maart, 10 april, 29 mei en 26 juni 2021

De bijdrage voor de Verdiepingstraining Lichtwerk bedraagt 1350 euro. Dit bedrag is inclusief 21% BTW voor particulieren. Voor zelfstandigen en bedrijven is het exclusief 21% btw. Het lesmateriaal is inbegrepen in de prijs. Wil je je aanmelden, heb je nog vragen of wil je eerst even persoonlijk kennis maken met Irene via een Skypegesprek? Mail: info@lightworker-academy.nl